ψυχική υγεία - παραγωγικότητα

4 μικρές συνήθειες που μπορούν να σας κάνουν αμέσως πιο ενεργητικούς και παραγωγικούς 

Η διανοητική ενέργεια είναι ένα πολύτιμο νόμισμα που μπορεί να μεγιστοποιηθεί με αυτές τις τέσσερις απλές συνήθειες.

4 Small Habits That Can Instantly Make You More Energetic and Productive

Ό,τι κάνουμε σε καθημερινή βάση επηρεάζει την ψυχική μας ενέργεια με κάποια μορφή ή τρόπο. Το να αποφασίσετε τι να φορέσετε, τι να φάτε, ποια διαδρομή θα ακολουθήσετε για τη δουλειά και με ποια σειρά θα ανταποκριθείτε στις κλήσεις σας είναι μερικές μόνο από τις πολλές μορφές του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιείται η ψυχική μας ενέργεια.

 Σε μια εποχή όπου πιέζουμε τους εαυτούς μας περισσότερο από ποτέ και συνεχώς αναζητούμε κάθε είδους ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για επιτυχία, πολλοί συχνά ξεχνούν να μεγιστοποιήσουν την ψυχική τους ενέργεια. Αντί να ψάχνουμε εξωτερικά για αμυχές και τακτικές, είναι ζωτικής σημασίας να ξεκινήσουμε εσωτερικά όταν πρόκειται για την ψυχική μας ενέργεια.

 Tις περισσότερες φορές, δίνουμε πολύ λίγη προσοχή στη διανοητική ενέργεια. Τούτου λεχθέντος, δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε υπερβολικά αγχωμένοι και ανήσυχοι πολλές φορές όταν έρχεται η ώρα της δουλειάς.

Ως επιχειρηματίας, η ψυχική σας ενέργεια είναι κρίσιμη για την επιτυχία σας στην επιχείρηση γιατί όχι μόνο επηρεάζεται η γνωστική σας ικανότητα, αλλά και τα συναισθήματά σας, γεγονός που οδηγεί σε συγκεκριμένες συμπεριφορές και συνήθειες  σε καθημερινή βάση.

Όσον αφορά την ενίσχυση των επιπέδων της ψυχικής σας ενέργειας μειώνοντας ταυτόχρονα το άγχος στη ζωή σας, ξεκινήστε με αυτές τις τέσσερις απλές συνήθειες.

1. Ελέγχετε τον εαυτό σας καθημερινά.

Χωρίς την κατάλληλη αυτοσυνείδηση της ζωής σας, η εγκατάσταση νέων στρατηγικών είναι ουσιαστικά η βολή στόχων στο σκοτάδι που οδηγεί σε χαμηλή ολοκλήρωση του χτυπήματος.

Ο ευκολότερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη διαδικασία αυτοελέγχου είναι να ξεκινήσετε μια καθημερινή πρακτική ενσυνειδητότητας όπου θα προσέχετε πότε και τι κάνει την ενέργειά σας να κατευθύνεται προς τα νότια. Αυτό σας επιτρέπει να κάνετε ακριβείς ενέργειες για την ανακούφιση των αποστραγγιστών ενέργειας.

Όταν το έκανα αυτό, ένας από τους μεγαλύτερους στραγγιστές μου ήταν οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρεφόμουν. Ανακάλυψα ότι ήμουν αρκετά ευαίσθητος στο να μαζεύω την ενέργεια των ανθρώπων που στην περίπτωσή μου οδηγεί σε αρνητισμό και μειωμένη παραγωγικότητα.

Έχοντας κατά νου αυτή τη γνώση, απλώς μείωσα τον χρόνο μου γύρω από τα αρνητικά μου περιβάλλοντα. Καθόλου τυχαία, η παραγωγικότητά μου εκτοξεύτηκε στα ύψη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, δώστε στον εαυτό σας περιοδικά time out για να αξιολογήσετε την ενέργειά σας. Εάν αισθάνεστε απογοητευμένοι, ελέγξτε τι συνέβη τις τελευταίες ώρες και ποιοι είναι οι  πιθανοί ύποπτοι για την εξάντληση της ενέργειάς σας. Συνεχίστε να το κάνετε αυτό όλη την ημέρα και στη συνέχεια επανεξετάστε το βράδυ για να κάνετε προσαρμογές.

2. Κυριαρχήστε τα πρωινά σας.

Τα πρωινά τελετουργικά είναι δημοφιλή για καλό λόγο. Σε συνδυασμό με την άσκηση για μόλις δέκα λεπτά έχουν τη δύναμη να υπερφορτίσουν την παραγωγικότητα και τη διάθεσή σας, γεγονός που οδηγεί σε μια εκδοχή του εαυτού σας με υψηλότερες επιδόσεις.

Ένας βασικός τρόπος για να κυριαρχήσετε τα πρωινά σας και να παράγετε ενέργεια είναι να ξυπνάτε νωρίς και να αναζητάτε το πρωινό φως. Αυτό βελτιώνει τον ύπνο σας και βοηθά στην παροχή ενέργειας για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.Το να ξυπνάτε νωρίς και να καθιερώνετε ένα αποτελεσματικό πρωινό τελετουργικό δεν απαιτεί καμία πολυπλοκότητα. Στην πραγματικότητα, 20 λεπτά από τις σωστές τέσσερις συνήθειες μπορούν να δώσουν τον τόνο της ημέρας σας.

3. Κυριαρχήστε τις νύχτες σας.

Η ποιότητα των ενεργειών που κάνετε τη νύχτα υπαγορεύει την ποιότητα του ύπνου σας, η οποία τελικά παίζει καθοριστικό ρόλο στα επίπεδα ενέργειάς σας για την επόμενη μέρα.

Δώστε προτεραιότητα στον ποιοτικό ύπνο περιορίζοντας την έκθεσή σας στο μπλε φώς και πηγαίνοντας για ύπνο την ίδια ώρα κάθε βράδυ. Μάλλον είστε φιλόδοξοι, με πολλά να συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας – που σημαίνει ότι ο ύπνος μερικές φορές είναι δύσκολος επειδή έχετε τόσα πολλά στο μυαλό σας.

Όπως έχω μάθει, όταν συμβαίνει αυτό, το να κάνετε ημερολόγιο για να απορρίψετε όλες τις περιττές ψυχικές αποσκευές σας πριν κοιμηθείτε θα κάνει θαύματα. Η δέσμευση σε κάτι τόσο απλό όπως το να γράψετε πέντε πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε κάποια πιθανή ένταση.

4. Να είστε ακριβείς με τις ενέργειές σας.

Η υιοθέτηση αυτής της συνήθειας ήταν δύσκολη για μένα. Μου αρέσει η πράξη του να πετυχαίνεις και να σημειώνεις πράγματα από μια λίστα ελέγχου.

Το θέμα είναι ότι έμαθα ότι δεν δημιουργούνται όλες οι ενέργειες ίσες. Ο στόχος δεν είναι απλώς να κάνετε πολλές τυχαίες εργασίες. Ο στόχος είναι να εκτελέσετε με ακρίβεια μερικές βασικές εργασίες που μετακινούν τη βελόνα μπροστά σε μεγάλο βαθμό.

Το να κάνετε ένα σωρό τυχαίες ενέργειες και να κάνετε φασαρία χωρίς σκοπό και λόγο δεν οδηγεί σε επιθυμητά αποτελέσματα. Οδηγεί μόνο σε απογοήτευση, κακή υγεία και λήθαργο.

Μερικές φορές, είναι καλύτερο να είσαι αντίθετος και να μην κάνεις αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι. Σε αυτήν την περίπτωση, η επιβράδυνση, η μείωση της λίστας ελέγχου στη μέση και τα διαλείμματα είναι αυτά που χρειάζεστε για να συνεχίσετε να προχωράτε. Το να δουλεύεις σε καταστάσεις χωρίς πλάνο και στόχο είναι ψυχικά εξαντλητικό. Σας οδηγεί στο να περιστρέφετε τους τροχούς σας χωρίς να δείξετε τίποτα για τις προσπάθειές σας.

Αντί να προσπαθείτε να κατακτήσετε τον κόσμο κάνοντας τα πάντα, εντοπίστε τους τρεις μεγάλους βράχους της ημέρας που θα σας οδηγήσουν περισσότερο μπροστά και δώστε προτεραιότητα σε αυτούς. Έχετε μόνο μια πεπερασμένη ποσότητα ενέργειας κάθε μέρα, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε την με σύνεση.

Share :

Twitter
Telegram
WhatsApp
Ακολουθήστε την τρέλα μας

Εγγραφείτε στην σελίδα μας για να μαθαίνετε κάθε εβδομάδα τα νέα μας.

Leave a Reply

More Adventures

optimism -αισιοδοξία
education

Οι λόγοι που η αισιοδοξία οδηγεί στην επιτυχία

Η αισιοδοξία είναι η ικανότητα που έχουν ορισμένοι άνθρωποι να βλέπουν και να κρίνουν τα πράγματα από μια πιο θετική πλευρά. Με την αισιοδοξία, ανοίγουμε την πόρτα στα

Tips to manage your travel budget

Many individuals are ready to travel once more as the world continues to heal from the COVID-19 pandemic. The pandemic’s economic effects, however, make maintaining