books

Τα 5 βιβλία που αξίζει να διαβάσετε το 2022.

 1. Deep Work (Rules for focus success in a distracted world)
 2. Never split the difference (Chris Voss)
 3. The science of Storytelling (Will Storr)
 4. The psychology of money (Morgan Housel)
 5. Principles (Ray Dalio)

Εκτός του τελευταίου βιβλίου που μπορείτε να το βρείτε μεταφρασμένο στα Ελληνικά, τα υπόλοιπα είναι όλα στα Αγγλικά. Κάτι όμως που δεν είναι καθόλου κακό και δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για εσάς, αφού το διάβασμα ξενόγλωσσων βιβλίων λειτουργεί ευεργετικά στον εγκέφαλό μας!!!

Παρακάτω θα δείτε για το κάθε βιβλίο τα περιεχόμενα του:

 1. Deep Work (Rules for focus success in a distracted world)

Κατακτήστε μια από τις πιο σπάνιες δεξιότητες της οικονομίας μας και επιτύχετε πρωτοποριακά αποτελέσματα με αυτό το «συναρπαστικό» βιβλίο (Daniel H. Pink) από έναν «εξαιρετικό» συγγραφέα (New York Times Book Review).

Η βαθιά δουλειά είναι η ικανότητα εστίασης χωρίς περισπασμούς σε μια γνωστικά απαιτητική εργασία. Είναι μια δεξιότητα που σας επιτρέπει να κατακτήσετε γρήγορα περίπλοκες πληροφορίες και να παράγετε καλύτερα αποτελέσματα σε λιγότερο χρόνο. Το Deep Work θα σας κάνει καλύτερους σε αυτό που κάνετε και θα σας προσφέρει την αίσθηση της αληθινής ολοκλήρωσης που προέρχεται από τη δεξιοτεχνία. Εν ολίγοις, η βαθιά δουλειά είναι σαν μια υπερδύναμη στην ολοένα και πιο ανταγωνιστική οικονομία του εικοστού πρώτου αιώνα μας. Και όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν χάσει την ικανότητα να περνούν βαθιά τις μέρες τους σε μια ξέφρενη θολούρα στα e-mail και στα social media, χωρίς καν να συνειδητοποιούν ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος.

Deep Work | Patrick Mayfield

Στο Deep Work, ο συγγραφέας και καθηγητής Cal Newport ανατρέπει την αφήγηση σχετικά με τον αντίκτυπο σε μια συνδεδεμένη εποχή. Αντί να υποστηρίζει ότι η απόσπαση της προσοχής είναι κακή, γιορτάζει τη δύναμη του αντίθετου. Χωρίζοντας αυτό το βιβλίο σε δύο μέρη, υποστηρίζει πρώτα ότι σχεδόν σε οποιοδήποτε επάγγελμα, η καλλιέργεια μιας βαθιάς εργασιακής ηθικής θα αποφέρει τεράστια οφέλη. Στη συνέχεια παρουσιάζει ένα αυστηρό πρόγραμμα προπόνησης, που παρουσιάζεται ως μια σειρά από τέσσερις «κανόνες», για να μεταμορφώσετε το μυαλό και τις συνήθειές σας για να υποστηρίξετε αυτή την ικανότητα.

1. Εργαστείτε σε βάθος

2. Αγκαλιάστε την πλήξη

3. Κλείστε τα Social Media

4. Στραγγίστε τα ρηχά

Ένας συνδυασμός πολιτιστικής κριτικής και πρακτικών συμβουλών, το Deep Work οδηγεί τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι μέσα από αξέχαστες ιστορίες – από τον Carl Jung που έχτισε έναν πέτρινο πύργο στο δάσος για να επικεντρώσει το μυαλό του, έως έναν πρωτοπόρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αγοράζει ένα εισιτήριο μετ’ επιστροφής business class προς Το Τόκιο για να γράψει ένα βιβλίο χωρίς περισπασμούς στον αέρα και χωρίς ανόητες συμβουλές, όπως ο ισχυρισμός ότι οι περισσότεροι σοβαροί επαγγελματίες πρέπει να εγκαταλείψουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ότι πρέπει να εξασκηθείτε να βαριέστε. Το Deep Work είναι ένας απαραίτητος οδηγός για όποιον αναζητά εστιασμένη επιτυχία σε έναν αποσπασμένο κόσμο.

 • Never split the difference (Chris Voss)

Ένας πρώην διεθνής διαπραγματευτής ομήρων για το FBI προσφέρει μια νέα, δοκιμασμένη επί τόπου προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις υψηλών διακυβεύσεων – είτε στην αίθουσα συνεδριάσεων είτε στο σπίτι.

** Ένα μπεστ σέλερ της Wall Street Journal **

Μετά από μια θητεία αστυνόμευσης στους τραχείς δρόμους του Κάνσας Σίτι του Μιζούρι, ο Κρις Βος εντάχθηκε στο FBI, όπου η καριέρα του ως διαπραγματευτής ομήρων τον έφερε πρόσωπο με πρόσωπο με μια σειρά από εγκληματίες, συμπεριλαμβανομένων ληστών τραπεζών και τρομοκρατών. Φτάνοντας στην κορυφή του επαγγέλματός του, έγινε ο κύριος διεθνής διαπραγματευτής απαγωγών του FBI. Το Never Split the Difference σας μεταφέρει στον κόσμο των διαπραγματεύσεων υψηλού στοιχήματος και στο μυαλό του Voss, αποκαλύπτοντας τις δεξιότητες που βοήθησαν αυτόν και τους συναδέλφους του να επιτύχουν εκεί που είχε μεγαλύτερη σημασία: να σωθούν ζωές. Σε αυτόν τον πρακτικό οδηγό, μοιράζεται τις εννέα αποτελεσματικές αρχές -αντιδιαισθητικές τακτικές και στρατηγικές- που μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε για να γίνετε πιο πειστικοί τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική σας ζωή.

Never Split the Difference: Negotiating As If Your Life Depended On It by Chris Voss

Η ζωή είναι μια σειρά από διαπραγματεύσεις για τις οποίες πρέπει να είστε προετοιμασμένοι: αγορά αυτοκινήτου, διαπραγμάτευση μισθού, αγορά σπιτιού, επαναδιαπραγμάτευση ενοικίου, συζήτηση με τον σύντροφό σας. Ανεβάζοντας τη συναισθηματική νοημοσύνη και τη διαίσθηση στο επόμενο επίπεδο, το Never Split the Difference σας δίνει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε οποιαδήποτε συζήτηση.

 • The science of Storytelling (Will Storr)

Ο συναρπαστικός, πρωτοποριακός οδηγός δημιουργικής γραφής που αποκαλύπτει πώς ανταποκρίνεται ο εγκέφαλος στην αφήγηση.

Οι ιστορίες διαμορφώνουν αυτό που είμαστε. Μας οδηγούν να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας και διαμορφώνουν τις πεποιθήσεις μας. Η αφήγηση είναι ένα ουσιαστικό μέρος αυτού που μας κάνει ανθρώπους. Λοιπόν, πώς μας αναγκάζουν οι κύριοι αφηγητές; Στο The Science of Storytelling, ο βραβευμένος συγγραφέας και καταξιωμένος δάσκαλος δημιουργικής γραφής Will Storr εφαρμόζει εκθαμβωτική ψυχολογική έρευνα και νευροεπιστήμη αιχμής στους μύθους και τα αρχέτυπά μας για να δείξει πώς μπορούμε να γράφουμε καλύτερες ιστορίες, αποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, πώς οι αφηγητές- και επίσης ο εγκέφαλός μας—δημιουργούμε κόσμους συντονιζόμενοι σε στιγμές απροσδόκητης αλλαγής.

The Science of Storytelling: Why Stories Make Us Human, and How to Tell Them Better: Amazon.co.uk: Storr, Will: 9780008276973: Books

Τα εξαιρετικά επιλεγμένα παραδείγματα του Will Storr κυμαίνονται από τον Χάρι Πότερ έως την Τζέιν Όστεν και την Άλις Γουόκερ, το ελληνικό δράμα μέχρι τα ρωσικά μυθιστορήματα έως τα λαϊκά παραμύθια των ιθαγενών Αμερικανών, τον Βασιλιά Ληρ έως το Breaking Bad μέχρι τις παιδικές ιστορίες. Με ενότητες όπως «The Dramatic Question», «Creating a World» και «Plot, Endings, and Meaning», καθώς και ένα πρακτικό, βήμα προς βήμα παράρτημα αφιερωμένο στο «The Sacred Flaw Approach», The Science of Η αφήγηση αποκαλύπτει ακριβώς τι κάνει τις ιστορίες να λειτουργούν, τοποθετώντας το δίπλα σε κλασικά δημιουργικής γραφής όπως το Into the Woods του John Yorke: A Five-Act Journey into Story και το The Art of Dramatic Writing του Lajos Egri. Διαφωτιστικό και ενδυναμωτικό, το The Science of Storytelling προορίζεται να γίνει μια ανεκτίμητη πηγή για συγγραφείς όλων των γραμμών, είτε είναι μυθιστοριογράφοι, σεναριογράφοι, θεατρικοί συγγραφέας ή συγγραφοίς δημιουργικών ή παραδοσιακών πεζών λογοτεχνίας.

4. The psychology of money (Morgan Housel)

Το να τα πας καλά με τα χρήματα δεν έχει να κάνει απαραίτητα με αυτά που ξέρεις. Έχει να κάνει με το πώς συμπεριφέρεσαι. Και η συμπεριφορά είναι δύσκολο να διδαχθεί, ακόμη και σε πραγματικά έξυπνους ανθρώπους.

Buy THE PSYCHOLOGY OF MONEY (DELUXE EDITION) Book Online at Low Prices in India | THE PSYCHOLOGY OF MONEY (DELUXE EDITION) Reviews & Ratings - Amazon.in

Τα χρήματα—επένδυση, προσωπικά οικονομικά και επιχειρηματικές αποφάσεις— συνήθως διδάσκονται ως ένα πεδίο που βασίζεται στα μαθηματικά, όπου τα δεδομένα και οι τύποι μας λένε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε. Αλλά στον πραγματικό κόσμο οι άνθρωποι δεν παίρνουν οικονομικές αποφάσεις σε υπολογιστικό φύλλο. Τα φτιάχνουν στο τραπέζι του δείπνου ή σε μια αίθουσα συσκέψεων, όπου η προσωπική ιστορία, η δική σας μοναδική άποψη για τον κόσμο, το εγώ, η υπερηφάνεια, το μάρκετινγκ και τα περίεργα κίνητρα ανακατεύονται.

Στο The Psychology of Money, ο βραβευμένος συγγραφέας Morgan Housel μοιράζεται 19 μικρές ιστορίες εξερευνώντας τους περίεργους τρόπους που σκέφτονται οι άνθρωποι για τα χρήματα και σας διδάσκει πώς να κατανοήσετε καλύτερα ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της ζωής.

5.Principles – Αρχές (Ray Dalio)

O Ray Dalio μάς εμπιστεύεται τις δικές του αντισυμβατικές αρχές για την εργασία και τη ζωή. Μέσα από αυτές, από ένα συνηθισμένο παιδί μεσοαστικής οικογένειας της Νέας Υόρκης εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους της εποχής μας! Οι αρχές αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον καθένα, για να επιτύχει τους προσωπικούς του στόχους.

Principles by Ray Dalio

Η Bridgewater Associates, την οποία ίδρυσε ο Ray Dalio από το διαμέρισμά του το 1975, εξελίχθηκε τα επόμενα σαράντα χρόνια στη μεγαλύτερη εταιρεία αμοιβαίων κεφαλαίων στον κόσμο και την πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία στις Η.Π.Α., σύμφωνα με το Fortune, ενώ έχει αποφέρει υψηλότερα κέρδη για τους πελάτες της από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία του κλάδου στην ιστορία (Bloomberg). Στην πορεία ο Dalio ανακάλυψε ένα σύνολο μοναδικών αρχών στις οποίες πιστεύει ότι οφείλει την επιτυχία του και τις οποίες μοιράζεται μαζί μας τώρα σε αυτό το βιβλίο. Αν και οι Αρχές ξεχειλίζουν από νέες ιδέες, ο πυρήνας τους είναι μια ξεκάθαρη, απλή προσέγγιση στη λήψη αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της καινοτόμου διαδικασίας του Dalio για τη «στάθμιση της αξιοπιστίας», την οποία μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας, ανεξάρτητα από τις επιδιώξεις του. Το βιβλίο παρέχει επίσης ένα σχέδιο για τη δημιουργία «μιας αξιοκρατίας των ιδεών, που καλλιεργεί την ουσιαστική εργασία και τις ουσιαστικές σχέσεις μέσω της ριζοσπαστικής αλήθειας και ριζοσπαστικής διαφάνειας», στις οποίες στηρίζεται η επιτυχία της Bridgewater.

Share :

Twitter
Telegram
WhatsApp
Ακολουθήστε την τρέλα μας

Εγγραφείτε στην σελίδα μας για να μαθαίνετε κάθε εβδομάδα τα νέα μας.

Leave a Reply

More Adventures

optimism -αισιοδοξία
education

Οι λόγοι που η αισιοδοξία οδηγεί στην επιτυχία

Η αισιοδοξία είναι η ικανότητα που έχουν ορισμένοι άνθρωποι να βλέπουν και να κρίνουν τα πράγματα από μια πιο θετική πλευρά. Με την αισιοδοξία, ανοίγουμε την πόρτα στα

Tips to manage your travel budget

Many individuals are ready to travel once more as the world continues to heal from the COVID-19 pandemic. The pandemic’s economic effects, however, make maintaining