αυτοβελτίωση

Τα καλύτερα βιβλία αυτοβελτίωσης

Αναρωτιέσαι (κακώς) αν τα βιβλία αυτοβελτίωσης μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου; Τότε πάρε χαρτί και μολύβι και άρχισε να κάνεις ασκήσεις και δηλώσεις.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να μεταμορφώσεις τη ζωή σου από την μια στιγμή στην άλλη και φυσικά αν δεν το επιθυμείς πραγματικά. Μπορείς, όμως, να το κάνεις μέσα από τις κατάλληλες τεχνικές και με μεγάλη θέληση και όρεξη για ουσιαστική αλλαγή. Χρειάζεται να το πιστέψεις και φυσικά να κάνεις όλες τις ασκήσεις με χαρτί και μολύβι.

Τα καλύτερα βιβλία αυτοβελτίωσης:

  1. Η ευγενής τέχνη του να τα γράφεις όλα στα ….. σου

«Η ευγενής τέχνη του να τα γράφεις όλα στα….σου» θα σου δείξει την αντίπερα όχθη. Καυστικός και με ωμότητα, ο συγγραφέας Mάρκ Μάνσον, θα σου πει μέσα από ιστορίες της καθημερινότητας πως αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να αποδεχθείς πως στη ζωή δεν είναι όλα ρόδινα και να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου ώστε να ανταπεξέρχεται στις αντιξοότητες. 

“Στη ζωή έχουμε ένα περιορισμένο ποσό από δεκάρες για να δώσουμε. Πρέπει, λοιπόν, να επιλέγουμε με σύνεση πού θα τις δώσουμε.” Ο Μάνσον μέσα από κουβέντες με πραγματικό νόημα, βγαλμένες από τον πόνο και την αποτυχία, διασκεδαστικές ιστορίες και απρόσμενο, βιτριωλικό χιούμορ, μας οδηγεί έξω από τον κύκλο της άσκοπης προσπάθειας, των ψευδαισθήσεων και της αυτολύπησης. Αυτό το μανιφέστο είναι ένα αναζωογονητικό χαστούκι στο πρόσωπο όλων μας, ώστε να μπορέσουμε να αρχίσουμε να ηγούμαστε πιο γεμάτες, γειωμένες ζωές.

2. Φάε τον βάτραχό σου

Ο συγγραφέας των best sellers Brian Tracy συμβουλεύει για όλα τα χαρακτηριστικά της σωστής διαχείρισης του χρόνου: αποφάσεις, πειθαρχία και αποφασιστικότητα.

Tαυτόχρονα αναλύει 21 πρακτικά και εύκολα βήματα, τα οποία θα σας βοηθήσουν να μη χρονοτριβείτε και να αποπερατώνετε τις σημαντικότερες εργασίες σας σήμερα κιόλας!

Μα τι έκανα όλη τη μέρα; Γιατί δεν προλαβαίνω; - Φάε το βάτραχό σου | Book  cover, Books, Brian tracy

Το θρυλικό “Φάε τον βάτραχό σου” (με πάνω από 1.500.000 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο και μεταφρασμένο σε 42 γλώσσες) θα αλλάξει τη ζωή σας.
Δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να κάνουμε όλα όσα θέλουμε. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν προσπαθούν να καταφέρουν τα πάντα. Μαθαίνουν να επικεντρώνουν την προσοχή τους στις πιο σημαντικές εργασίες και να τις ολοκληρώνουν.

3. Ξύπνησε τον γίγαντα μέσα σου

Ο συγγραφέας Άντονι κορυφαίος και πρωτοπόρος «δάσκαλος», μοιράζεται τις αποτελεσματικότερες στρατηγικές και τεχνικές του με στόχο να αποκτήσουμε τον έλεγχο σε όλους τους τομείς της ζωής μας: τη συναισθηματική, νοητική και σωματική μας κατάσταση, τις σχέσεις μας, την καριέρα μας και τα οικονομικά μας

Public: #1 για online αγορές για προϊόντα τεχνολογίας και ψυχαγωγίας


Ο συγγραφέας είναι από τους καλύτερους γκουρού του πλανήτη και μεταξύ άλλων οι Larry King, Oprah Winfrey, Deepak Chopra, Hugh Jackman μιλάνε για τις μόνιμες αλλαγές που θα δεις στη ζωή σου ακολουθώντας τις τεχνικέςτου που βασίζονται στην επιστημονική έρευνα. Μάλιστα, επισημαίνει πως ο πόνος είναι το καλύτερο εργαλείο για να αλλάξεις πεποιηθήσεις (αν το σκεφτείς όλες τις αλλαγές τις κάνεις μετά από μεγάλο πόνο) και εξηγεί τι σου προκαλεί πόνο και ευχαρίστηση έτσι ώστε να αναπροσαρμόσεις τη ζωή σου.

4. Σκέψου και πλούτισε – Napoleon Hill

Γραμμένο το 1937 μετά από 25ετή έρευνα, το βιβλίο αυτό θεωρείται ένα από τα διεθνώς αναγνωρισμένα αριστουργήματα στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης. Η φιλοσοφία του βιβλίου επικεντρώνεται στην παραδοχή ότι κάθε στόχος μπορεί να κατακτηθεί μέσω του οραματισμού του και της φαντασίας. Μπορεί κανείς να γίνει ό,τι το μυαλό του θεωρεί πιθανό. O Χιλ αποκαλύπτει μια διαχρονική και παντοδύναμη φόρμουλα επιτυχίας που μας δίνει τη δυνατότητα να κατακτήσουμε τους πιο πολύτιμους στόχους μας.

Σκέψου και πλούτισε

Η συγκεκριμένη έκδοση επαναφέρει το αριστούργημά του Hill στην αρχική του μορφή και πρόθεση. Μέσα από 13 αρχές μαθαίνεις πως να είσαι οικονομικά εύπορος, χωρίς να επηρεάζεσαι από τις συνθήκες που επικρατούν τόσο στη χώρα σου όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, έρχεσαι σε επαφή με τα θετικά χαρακτηριστικά των ονειροπόλων, οι οποίοι κατάφεραν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. Κράτησε κι αυτό: «Αν δεν δείτε μεγάλα πλούτη νοερά, δεν θα τα δείτε ποτέ ούτε στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

5. Η δύναμη του υποσυνείδητου -Joseph Murphy

Γιατί κάποιοι άνθρωποι φαίνεται να έχουν, χωρίς κόπο, τα πάντα -επιτυχία, κύρος, οικονομική ευρωστία- ενώ άλλοι αγωνίζονται ίσα-ίσα για να τα φέρουν βόλτα; Κατά τη γνώμη του δρος Τζόζεφ Μέρφι, αναγνωρισμένης αυθεντίας στον κλάδο της νοητικής δυναμικής, η διαφορά οφείλεται σε βαθιά ριζωμένους τρόπους σκέψης.

Βιβλίο, Η Δύναμη του Υποσυνειδήτου, Dr.Joseph Murphy - Dioptra.gr

Μέσα από το βιβλίο θα διαπιστώσεις πως το υποσυνείδητο δε γνωρίζε «ναι» ή «όχι», «πραγματικό» ή «φανταστικό». Απλά σου φέρνει ότι του ζητήσεις. Σκέψεις που συνδέονται με ζήλια, φόβο, ανησυχία και άγχος καταστρέφουν τα νεύρα και προκαλούν σωματικές και ψυχικές παθήσεις. Δεν θα έρθει το αποτέλεσμα που θέλεις ή θα αργήσει αν το αμφισβητείς. Αν κάνεις θετικές δηλώσεις, για παράδειγμα να έχεις 

χρήματα, αλλά παντού “κλαίγεσαι” πως δεν έχεις χρήματα τότε δεν θα προσελκύσεις τον πλούτο που επιθυμείς.

6. Πλούσιος μπαμπάς, φτωχός μπαμπάς – Kiyosaki Robert, Lechter Sharon

Ένα βιβλίο που μελετά το τι διδάσκουν οι πλούσιοι τα παιδιά τους για το χρήμα και αντίστοιχα, τι τα διδάσκουν οι φτωχοί και οι μικρομεσαίοι.

Προτείνει τι θα πρέπει οι γονείς να διδάσκουν τα παιδιά τους για το θέμα αυτό.

Πλούσιος μπαμπάς - Φτωχός μπαμπάς

Από την πρώτη έκδοση του κατάφερε να γίνει best seller κερδίζοντας ολοένα και νέους αναγνώστες. Μέσα από το βιβλίο θα μάθεις πως δεν έχει μόνο σημασία πόσα χρήματα βγάζεις, αλλά τελικά πόσα κρατάς. Γιατί ανάλογα με τις πεποιηθήσεις που έχεις για τα χρήματα και μια μεγάλη κληρονιομιά να σου έρθει δεν θα μπορέσεις να την κρατήσεις. Ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο του Kiyosaki που μάλιστα αναφέρει στις σελίδες του «Παρατήρησα ότι ο φτωχός μπαμπάς μου ήταν φτωχός, όχι λόγω του ποσού των χρημάτων που κέρδιζε, το οποίο ήταν σημαντικό, αλλά λόγω του τρόπου σκέψης και των ενεργειών του.

Καλό διάβασμα… και φυσικά μην ξεχάσετε να μας γράψετε τις εντυπώσεις σας.

Γνωρίστε εδώ τα οφέλη του διαβάσματος για τον εγκέφαλο μας !!!

Share :

Twitter
Telegram
WhatsApp
Ακολουθήστε την τρέλα μας

Εγγραφείτε στην σελίδα μας για να μαθαίνετε κάθε εβδομάδα τα νέα μας.

Leave a Reply

More Adventures

optimism -αισιοδοξία
education

Οι λόγοι που η αισιοδοξία οδηγεί στην επιτυχία

Η αισιοδοξία είναι η ικανότητα που έχουν ορισμένοι άνθρωποι να βλέπουν και να κρίνουν τα πράγματα από μια πιο θετική πλευρά. Με την αισιοδοξία, ανοίγουμε την πόρτα στα

Tips to manage your travel budget

Many individuals are ready to travel once more as the world continues to heal from the COVID-19 pandemic. The pandemic’s economic effects, however, make maintaining