Πάσχα στα Μετέωρα

Πάσχα στα Μετέωρα, εκεί που μπορείς να «αγγίξεις»  τον θεό.

Το Πάσχα είναι μια ιερή γιορτή για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, διότι νιώθει τη δίκη του ανάσταση, οποία κ αν είναι αυτή. Όλοι το Πάσχα σκέφτονται τη φύση, τα ανθισμένα λουλούδια, τη μυρωδιά που έχουν οι πασχαλιές, τα ίτσια και τα ζουμπούλια. Η εικόνα της Παναγίας και του Χριστού έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα μάτια όλων και στις ψυχές τους, το φως των κεριών  και η μυρωδιά από το λιβάνι συμπληρώνουν αυτή τη ξεχωριστή στιγμή της προσευχής. Ένα τέτοιο ξεχωριστό μέρος για να νιώσει κανείς την απόλυτη  κατάνυξη είναι τα Μετέωρα. Οπότε,Πάσχα στα Μετέωρα, εκεί που μπορείς να «αγγίξεις»  τον θεό. Πάσχα στα Μετέωρα!  

Κάθε ανθρώπινη ψυχή αυτές τις μέρες θέλει να βιώσει το Πάσχα αληθινά, να νιώσει την πίστη του και να αγγίξει τον θεό. 

Ένα τέτοιο ξεχωριστό μέρος για να νιώσει κανείς την απόλυτη  κατάνυξη είναι τα Μετέωρα. Πάσχα λοιπόν στα Μετέωρα! 

Η απέραντη ομορφιά  της φύσης και το θρησκευτικό στοιχείο αποκαλύπτουν το μεγαλείο τους στους χιλιάδες επισκέπτες, που συρρέουν από κάθε γωνιά της γης για να ζήσουν τα Θεία Πάθη και την Ανάσταση.

Μεγάλη εβδομάδα στα Μετέωρα. Λειτουργία στα Μετέωρα

Οι λειτουργίες στις Μονές κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ξεκινούν στις 7 το απόγευμα και τελειώνουν γύρω στις 9:30 το βράδυ. Το βράδυ της Ανάστασης η λειτουργία αρχίζει στις 9. Τα μεσάνυκτα, όταν ακουστεί το «Χριστός Ανέστη», οι πόρτες ανοίγουν για όσους θέλουν να αποχωρήσουν, αλλά η λειτουργία συνεχίζεται για μιάμιση ώρα ακόμη για τους πιστούς που θέλουν να παρακολουθήσουν ολόκληρο το τελετουργικό.

Μοναδική ατμόσφαιρα θα ζήσετε όσοι παραβρεθείτε την Μεγάλη Πέμπτη στην ακολουθία του Μυστικού Δείπνου και των Παθών στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ. Οι 12 ευαγγελικές περικοπές εξιστορούν την πορεία του Θεανθρώπου προς τον Γολγοθά∙ τα σήμαντρα ηχούν πένθιμα, σχεδόν απόκοσμα∙ μοναχοί και πιστοί συμμετέχουν στο Θείο δράμα βιώνοντας μια ανάταση ψυχική και πνευματική.

Τη Μεγάλη Παρασκευή οι επιτάφιοι στολίζονται διακριτικά και χωρίς το σύνηθες κουβούκλιο. Οι αγιογραφίες  ζωντανεύουν κάτω από το χαμηλό  φως των κεριών. Το άρωμα  από το λιβάνι και τα λουλούδια της άνοιξης γεμίζουν την ατμόσφαιρα. Η κατάνυξη και η ευλάβεια είναι διάχυτη σ’ όλο το χώρο. Όλοι βρίσκονται κοντά στο θεό και όλα μοιάζουν διαφορετικά και αισιόδοξα.  

Eduloverss

Αξίζει λοιπόν να επισκεφτείς κ εσυ τα Μετέωρα τις άγιες μέρες του Πάσχα.

Share :

Twitter
Telegram
WhatsApp
Ακολουθήστε την τρέλα μας

Εγγραφείτε στην σελίδα μας για να μαθαίνετε κάθε εβδομάδα τα νέα μας.

Leave a Reply

More Adventures

optimism -αισιοδοξία
education

Οι λόγοι που η αισιοδοξία οδηγεί στην επιτυχία

Η αισιοδοξία είναι η ικανότητα που έχουν ορισμένοι άνθρωποι να βλέπουν και να κρίνουν τα πράγματα από μια πιο θετική πλευρά. Με την αισιοδοξία, ανοίγουμε την πόρτα στα

Tips to manage your travel budget

Many individuals are ready to travel once more as the world continues to heal from the COVID-19 pandemic. The pandemic’s economic effects, however, make maintaining