Καλλιτέχνες του δρόμου

Καλλιτέχνες του δρόμου

Είναι ένα καλοκαιρινό βράδυ και το αεράκι σου παίρνει τα μαλλιά, οι μυρωδιές από το γιασεμί και οι ανθισμένες Μπουκαμβίλιες σε  μαγεύουν… Όπως περιπλανιέσαι στα λευκά σοκάκια ενός νησιώτικου χωριού, ακούς μια μελωδία και την ακολουθείς!

Φτάνεις εκεί που σε οδηγούν οι ήχοι της Μισιρλούς και ακούς μια μαγική φωνή να τραγουδά και να λικνίζεται στους ρυθμούς της μελωδίας! Ένα λαϊκό ελληνικό  τραγούδι του 1940 με θέμα τον έρωτα.. Στίχοι ξεχωριστοί, ερωτικοί, ταξιδιάρικοι… 

Μισιρλού μου, η γλυκιά σου η ματιά

Φλόγα μου ‘χει ανάψει μες στην καρδιά,

Αχ γιαχαμπίμπι, αχ γιαλελέλι, αχ

Τα δυο σου χείλη στάζουνε μέλι, οϊμέ.

Αχ, Μισιρλού, μαγική ξωτική ομορφιά,

Τρέλα θα μου ‘ρθει, δεν υποφέρω πια,

Αχ, θα σε κλέψω μές’ απ’ την Αραπιά.

  Η φωνή της καλλιτέχνιδας έχει μαγέψει Έλληνες και ξένους! Οι Έλληνες ξέρουν τους στίχους, οι ξένοι δεν τους ξέρουν αλλά η μελωδία διαπερνά την ψυχή τους κ τους θυμίζει τι σημαίνει Ελλάδα, ελληνικός πολιτισμός! 

Η κοπέλα που τραγουδά δεν είναι μόνη της, συνοδεύεται από μια κιθάρα και μια χορεύτρια που κάνει και ζογκλερικά κόλπα, χορεύει με φωτιές, με υφάσματα που χάνονται στο καλοκαιρινό αεράκι!  Όχι δεν τραγουδούν σε κάποιο καλό εστιατόριο,  είναι καλλιτέχνες του δρόμου, ανεξάρτητοι, ελεύθεροι, αυθεντικοί, καλλιτέχνες με θάρρος  για τη ζωή και τη τέχνη τους…. τη μουσική!

Δεν επιδιώκουν τη προβολή της τηλεόρασης, στήνουν και ξαναστήνουν τα πράγματα τους σε όποια γωνία επιθυμούν και τραγουδούν μαγεύοντας τον κόσμο,  με τη δική τους αξιοπρέπεια, δεν ζητιανεύουν, έχουν ένα ξύλινο κουτάκι και όποιος θέλει ρίχνει τα χρήματα του, σαν να τους έκανε ένα like στα social media,  αυτοί οι καλλιτέχνες όμως δεν έχουν social,  έχουν μόνο τη τέχνη τους, είναι απλά και ελαφριά ντυμένοι και ζούνε τη ζωή,  σε σημείο που σε κάνουν να τους ζηλεύεις για την απλότητα τους.

Σίγουρα δεν περιμένουν να γίνουν πλούσιοι μ αυτή τους τη παρουσία, απλώς πραγματοποιούν το όνειρο τους μ αυτό τον τρόπο, σκορπώντας μελωδίες όπου σταθούν,  παρουσιάζουν θέαμα, μουσική, χορό, πολιτισμό χωρίς να σου επιβάλλουν εισιτήριο! Αυτοί είναι οι καλλιτέχνες του δρόμου! 

Πάντα υπάρχει ένας τρόπος να πραγματοποιήσεις το όνειρο σου, αρκεί να το θέλεις πολύ! 

Κυνήγησε τα θέλω σου,  χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις,  κυνήγησε τα με επιμονή και πάθος! 

Ονειρέψου και κυνήγησε το όνειρο σου σαν καλλιτέχνης του δρόμου! 

Βάγια Κρίκου

eduloverss

Share :

Twitter
Telegram
WhatsApp
Ακολουθήστε την τρέλα μας

Εγγραφείτε στην σελίδα μας για να μαθαίνετε κάθε εβδομάδα τα νέα μας.

Leave a Reply

More Adventures

optimism -αισιοδοξία
education

Οι λόγοι που η αισιοδοξία οδηγεί στην επιτυχία

Η αισιοδοξία είναι η ικανότητα που έχουν ορισμένοι άνθρωποι να βλέπουν και να κρίνουν τα πράγματα από μια πιο θετική πλευρά. Με την αισιοδοξία, ανοίγουμε την πόρτα στα

Tips to manage your travel budget

Many individuals are ready to travel once more as the world continues to heal from the COVID-19 pandemic. The pandemic’s economic effects, however, make maintaining