Η Eurovision, γένους ουδετέρου…«το Νέμο».

Η Eurovision, γένους ουδετέρου…«το Νέμο».

Στο παλμό λοιπόν της Eurovision ακούσαμε και είδαμε πολλά που δεν γνώριζαμε, καθώς την πρώτη θέση πήρε η Ελβετία με ένα ιδιαίτερο τραγούδι το «break the code» από μια ξεχωριστή εμφάνιση « το nemo» που εκπροσώπησε τη χώρα του με μεγάλη επιτυχία.

Αν αφήσουμε λίγο τη φαντασία μας να ταξιδέψει σίγουρα θα συνδυάσουμε την εμφάνιση της Eurovision που έχει επιλέξει το Nemo με το nemo το ψαράκι κλόουν από τη γνωστή ταινία της Disney « ψάχνοντας το Νέμο» δες Ψάχνοντας το nemo . Σαυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι και το ψάρι κλόουν έσπασε τον δικό «του κώδικα»καθώς προσπάθησε να ξεφύγει από τον υπέρ προστατευτισμό του μπαμπά του και ξεπέρασε τα όρια, που εκείνος του είχε ορίσει. 

Επιστροφή στην πραγματικότητα…και στο Nemo της Eurovision  

Το άτομο που κέρδισε την Eurovision 2024, το Nemoπροτρέπει την Ελβετία να αναγνωρίσει το τρίτο φύλο. Το πρώτο μη δυαδικό άτομο που κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού ζητά από τη χώρα καταγωγής του να επιτρέψει συμμετοχές τρίτου φύλου σε επίσημα έγγραφα.

Τι είναι όμως το τρίτο φύλο ή μη διάδικο ή non binary ;

Το non binary είναι ένας όρος ομπρέλα και χρησιμοποιείται για όσα άτομα έχουν μία ταυτότητα φύλου που δεν είναι αποκλειστικά αρσενική ή θηλυκή. Στον πυρήνα του, το να είσαι nonbinary σημαίνει απλώς ότι υπάρχεις ανάμεσα, πέρα και έξω από τα δύο φύλα, ανάλογα με το τι αισθάνεσαι σωστό για σένα. 

Ωστόσο πριν από περίπου 18 μήνες, η ελβετική κυβέρνηση απέρριψε προτάσεις για εισαγωγή μιας επιλογής τρίτου φύλου ή χωρίς φύλο στα επίσημα αρχεία, με το επιχείρημα ότι το δυαδικό μοντέλο του φύλου συνέχιζε να είναι «ισχυρά αγκυροβολημένο» στην ελβετική κοινωνία. Αρκετές χώρες αναγνωρίζουν τα άτομα που προσδιορίζονται ως μη δυαδικά σε επίσημα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Αυστραλίας.

Η Eurovision 2024 είναι γένους ουδέτερου… 

Share :

Twitter
Telegram
WhatsApp
Ακολουθήστε την τρέλα μας

Εγγραφείτε στην σελίδα μας για να μαθαίνετε κάθε εβδομάδα τα νέα μας.

Leave a Reply

More Adventures

optimism -αισιοδοξία
education

Οι λόγοι που η αισιοδοξία οδηγεί στην επιτυχία

Η αισιοδοξία είναι η ικανότητα που έχουν ορισμένοι άνθρωποι να βλέπουν και να κρίνουν τα πράγματα από μια πιο θετική πλευρά. Με την αισιοδοξία, ανοίγουμε την πόρτα στα

Tips to manage your travel budget

Many individuals are ready to travel once more as the world continues to heal from the COVID-19 pandemic. The pandemic’s economic effects, however, make maintaining