επαναπρογραμματισμός εγκεφάλου

Εκπαιδεύεστε τον εγκέφαλό σας για την επιτυχία.

Εξασκώντας αυτήν την απλή συνήθεια 5 λεπτών, σύμφωνα με τη Νευροεπιστήμη.

Ο Deepak Chopra και ο Sanjay Gupta εξετάζουν τι χρειάζεται για να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας για να πετύχετε τους στόχους σας.

Συνεχώς εγγράφουμε και καταγράφουμε κάθε πόρο που έχουμε στη διάθεσή μας για την επιδίωξη της επιτυχίας, γιατί να μην χρησιμοποιούσαμε πλήρως τη μηχανή πίσω από όλα – τον ανθρώπινο εγκέφαλο; Ο εγκέφαλός μας έχει τη δύναμη να μας απομακρύνει από την επιτυχία ή να υιοθετήσει μια νοοτροπία που την ξεκλειδώνει.
Πρόσφατα, ο νευροχειρουργός, δημοσιογράφος και καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Emory, Δρ Sanjay Gupta, εμφανίστηκε στο Deepak Chopra’s. Ένα πολύ δυναμικό podcast με θέμα συζήτησης πώς να επαναφέρουμε τον εγκέφαλό μας σε καλό δρόμο για να επιτρέψουμε την επιτυχία σε περίπτωση που παραπλανηθεί. Οι δύο ειδικοί εξήγησαν μια διαδικασία επανασύνδεσης του εγκεφάλου ή την εκπαίδευση του να σκέφτεται με τρόπο που θα σας προετοιμάσει για την επιτυχία.
Η λέξη “επανακαλωδίωση” δεν επιλέγεται επιπόλαια. Όπως εξήγησε ο Chopra στο Make It του CNBC: “Η επανακαλωδίωση του εγκεφάλου σας είναι αποτέλεσμα της νευροπλαστικότητας, η οποία περιλαμβάνει δύο πράγματα: Νευρογένεση (η ανάπτυξη νέων νευρώνων) και συναπτογένεση (νέες συνδέσεις μεταξύ νευρώνων). Μπορείτε να ενισχύσετε την ανάπτυξη αυτών των δύο πράγματα».

Πως? Οραματισμός.

Ο Chopra ανέφερε μια συναρπαστική μελέτη που έδειξε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν μπορεί πάντα να διακρίνει μεταξύ μιας μνήμης και ενός οράματος για το μέλλον, επομένως, όταν οραματίζεστε ξεκάθαρα κάτι που θέλετε να συμβεί στο μέλλον, θα σας βοηθήσει να το “κλειδώσετε” στη θέση του, «για να αντλήσετε έμπνευση μέχρι να το κάνετε τελικά πραγματικότητα.
Ο Chopra λέει ότι για να επανασυνδέσετε τον εγκέφαλό σας μακροπρόθεσμα, χρειάζεται να εξασκηθείτε στην οπτικοποίηση πέντε-10 λεπτά την ημέρα για έξι εβδομάδες.
Η οπτικοποίηση λειτουργεί για μένα και μπορεί να λειτουργήσει και για εσάς.
Οι αθλητές είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι αξιοποιούν τη δύναμη της οπτικοποίησης απεικονίζοντας το νικητήριο χτύπημα, να διαπρέψουν μπροστά σε ένα πλήθος 50.000 ή να φαντάζονται το ποδόσφαιρο να περνάει μέσα από τους ορθοστάτες σε ένα κρίσιμο λάκτισμα.
Άρχισα να οραματίζομαι όταν έγινα επιχειρηματίας, κυρίως επειδή υπήρχε τόσο αχαρτογράφητη περιοχή μπροστά μου. Οραματιζόμουν τακτικά να λαμβάνω μια προσφορά βιβλίου και μετά έλαβα ένα (και μετά ένα άλλο). Εξακολουθώ να οραματίζομαι να καρφώνω μια κεντρική ομιλία μπροστά σε χιλιάδες και έχω συνειδητοποιήσει το όραμα κάθε φορά. Έχω οραματιστεί μαθήματα κινηματογράφησης σε ένα οικιακό στούντιο βίντεο που θα έπρεπε να φτιάξω, παρόλο που ήμουν τεχνολογικά ανεπαρκής (και μετά το πέτυχα).
Καταλαβαίνετε την ιδέα. Δεν είναι μόνο ότι η οπτικοποίηση αυτού που θέλετε να επιτύχετε απλά το κάνει. Υπάρχει ένα κρίσιμο ενδιάμεσο βήμα που συμβαίνει.
Όταν φαντάζεστε το αποτέλεσμα για το οποίο εργάζεστε, εξατμίζεται αμέσως το άγνωστο και ο φόβος που το συνοδεύει. Μόλις οραματιστείτε την επιτυχία σε κάτι συγκεκριμένο, και μετά συμβεί, αρχίζετε να πιστεύετε ότι αν μπορείτε να το φανταστείτε ρεαλιστικά, μπορεί να είναι έτσι. Έχετε μια εικόνα για το πώς φαίνεται το καλό για να εργαστείτε.
Όταν δεν αφήνεις κανένα περιθώριο για να οραματιστείς την αποτυχία, δεν ξοδεύεις χρόνο να τη σκέφτεσαι. Ο θρύλος των αγωνιστικών αυτοκινήτων Mario Andretti είπε κάποτε το μυστικό της επιτυχίας του στους αγώνες ήταν να μην κοιτάξει ποτέ τους τοίχους που περιέβαλλαν την αγωνιστική διαδρομή, επειδή τείνεις να κατευθύνεσαι ακριβώς σε αυτό που κοιτάς. Χωρίς οπτική αποτυχίας, καμία αποτυχία. Οραματιστείτε τον τελικό στόχο, θα περάσετε με επιτυχία τη γραμμή του τερματισμού.
Το κλειδί είναι η αυτοπεποίθηση και η σαφήνεια που έρχονται με την οπτικοποίηση. Σας επιτρέπει να χαλαρώσετε και να εστιάσετε στη σκληρή δουλειά του τι πραγματικά θα χρειαστεί για να γίνει το όραμά σας πραγματικότητα. Ξοδεύετε τον χρόνο σας δημιουργώντας μυϊκή μνήμη για να ευδοκιμήσετε όταν έρθει η στιγμή, όχι δημιουργώντας ψεύτικες αναμνήσεις για κάτι κακό που στην πραγματικότητα δεν έχει συμβεί ακόμα.
Γι’ αυτό εξασκηθείτε να οπτικοποιείτε ποιος θέλετε να γίνετε ή τι θέλετε να επιτύχετε – στη συνέχεια κάντε το έτσι.

Διαβάστε επίσης: Μπορείς να κάνεις τον εγκέφαλο σου να μελετά βελτιωμένα;

Share :

Twitter
Telegram
WhatsApp
Ακολουθήστε την τρέλα μας

Εγγραφείτε στην σελίδα μας για να μαθαίνετε κάθε εβδομάδα τα νέα μας.

Leave a Reply

More Adventures

optimism -αισιοδοξία
education

Οι λόγοι που η αισιοδοξία οδηγεί στην επιτυχία

Η αισιοδοξία είναι η ικανότητα που έχουν ορισμένοι άνθρωποι να βλέπουν και να κρίνουν τα πράγματα από μια πιο θετική πλευρά. Με την αισιοδοξία, ανοίγουμε την πόρτα στα

Tips to manage your travel budget

Many individuals are ready to travel once more as the world continues to heal from the COVID-19 pandemic. The pandemic’s economic effects, however, make maintaining