δεν θα παχυνω πολυ στις γιορτες

Δεν θα παχύνω… πολύ στις γιορτές.

Η περίοδος των γιορτών, και συγκεκριμένα τα Χριστούγεννα, είναι μια εποχή που πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν παραδοσιακά να επιδίδονται σε εορταστικές λιχουδιές και γεύματα. Εγώ όμως δεν θα παχύνω… πολύ στις γιορτές.

Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι μπορεί να ανησυχούν για τη διατήρηση του βάρους τους και να μην πάρουν πάρα πολλά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Είναι σύνηθες φαινόμενο οι άνθρωποι να παίρνουν 2-3 κιλά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων λόγω της αφθονίας των δελεαστικών λιχουδιών και της αύξησης των φαγητών έξω και των συγκεντρώσεων στο σπίτι. Όμως εγώ δεν θα παχύνω… πολύ στις γιορτές.

Για να αποφύγετε την ανεπιθύμητη αύξηση βάρους, μπορεί να είναι χρήσιμο να εξετάσετε το μέτρο και την ισορροπία στις διατροφικές συνήθειες κάποιου, να βρείτε τρόπους να ενσωματώσετε τη σωματική δραστηριότητα και να κάνετε προσεκτικές επιλογές για το τι και πόσο θα φάτε.

Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να έχετε ένα σχέδιο που θα σας βοηθήσει να παραμείνετε σε καλό δρόμο και να κάνετε υγιείς επιλογές, όπως να προσδιορίσετε ποιες περιπτώσεις ή δραστηριότητες είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν σε υπερβολική απόλαυση και να βρείτε τρόπους διαχείρισης αυτών των καταστάσεων γιατί ο στόχος είναι ότι δεν θα παχύνω… πολύ στις γιορτές.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν πρόκειται να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή κατά τη διάρκεια της περιόδου των γιορτών και να απολαύσετε εορταστικές λιχουδιές χωρίς να παχύνετε:

  • Ξεκινήστε κάθε γεύμα με μια σαλάτα ή λαχανικά για να μειώσετε τα αισθήματα πείνας, να βοηθήσετε στην απορρόφηση των λιπών από κρέατα και τυριά και να μειώσετε τον διαθέσιμο χώρο για άλλα τρόφιμα.
  • Χρησιμοποιήστε ένα μικρότερο πιάτο και μαχαίρι για να ελέγξετε τα μεγέθη των μερίδων.
  • Επιλέξτε πιο υγιεινές εκδοχές αγαπημένων εορταστικών λιχουδιών, όπως να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής αλέσεως αντί για λευκό αλεύρι στα αρτοσκευάσματα ή να χρησιμοποιήσετε ελληνικό γιαούρτι ως επικάλυψη αντί για σαντιγί.
  • Πίνετε άφθονο νερό για να παραμείνετε ενυδατωμένοι και να βοηθήσετε στον έλεγχο της όρεξης.
  • Εξασκηθείτε στο να τρώτε προσεκτικά δίνοντας προσοχή στο φαγητό που καταναλώνετε, απολαμβάνοντας κάθε μπουκιά και σταματώντας όταν αισθάνεστε χορτάτοι.
  • Ενσωματώστε τη σωματική δραστηριότητα στη ρουτίνα των διακοπών, όπως να πάτε για μια βόλτα μετά το γεύμα ή να συμμετάσχετε σε ένα μάθημα γυμναστικής με θέμα τις διακοπές.
  • Μην παραλείπετε γεύματα ή λιμοκτονείτε σε μια προσπάθεια να «οικονομήσετε χρήματα» για μια γιορτινή περίσταση, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερφαγία αργότερα.
  • Αποφύγετε τη νοοτροπία «όλα ή τίποτα» «δεν θα φάω γλυκό αυτές τις γιορτές». Όσο περισσότερο επικεντρώνεστε στην αποφυγή των εορταστικών λιχουδιών, τόσο πιο πιθανό είναι να καταλήξετε να παρακάνετε.

Αντί να θέσετε τον μη ρεαλιστικό στόχο να είστε εντελώς χωρίς ζάχαρη, δοκιμάστε να θέσετε έναν πιο ρεαλιστικό στόχο, όπως να επιτρέψετε στον εαυτό σας να τρώει ένα ή δύο γλυκά την ημέρα σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή.

Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ανεπιθύμητης αύξησης βάρους. Τα μελομακάρονα (είδος ελληνικού μπισκότου) έχουν λιγότερες θερμίδες και δεν περιέχουν καθόλου χοληστερόλη ή ζωικά λίπη, γεγονός που τα καθιστά καλύτερη επιλογή σε σύγκριση με τους κουραμπιέδες (άλλο είδος ελληνικού μπισκότου) και άλλα γλυκά που έχουν υψηλότερες θερμίδες και τηγανίζονται σε λιπαρά.

Είναι σημαντικό να απολαμβάνετε τις γιορτινές λιχουδιές με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.


Θυμηθείτε να απολαύσετε την περίοδο των γιορτών και τις εορταστικές λιχουδιές που τις συνοδεύουν, αλλά επίσης προσπαθήστε να εξισορροπήσετε τις απολαύσεις με υγιεινές συνήθειες για να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος.

Διαβάστε μια συνταγή που σίγουρα δεν παχαίνει … πολύ!!!

Διαβάστε και μάθετε τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος στις γιορτές….

Share :

Twitter
Telegram
WhatsApp
Ακολουθήστε την τρέλα μας

Εγγραφείτε στην σελίδα μας για να μαθαίνετε κάθε εβδομάδα τα νέα μας.

Leave a Reply

More Adventures

optimism -αισιοδοξία
education

Οι λόγοι που η αισιοδοξία οδηγεί στην επιτυχία

Η αισιοδοξία είναι η ικανότητα που έχουν ορισμένοι άνθρωποι να βλέπουν και να κρίνουν τα πράγματα από μια πιο θετική πλευρά. Με την αισιοδοξία, ανοίγουμε την πόρτα στα

Tips to manage your travel budget

Many individuals are ready to travel once more as the world continues to heal from the COVID-19 pandemic. The pandemic’s economic effects, however, make maintaining