προβολές του YouTube

Τι συμβαίνει με τις προβολές στο YouTube;

Οι δημιουργοί διαμαρτύρονται για τη μείωση των προβολών του YouTube, ωστόσο περισσότεροι άνθρωποι συμμετέχουν στην πλατφόρμα. Τι συμβαίνει?

Έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται πολλές γκρίνιες για  πολλά από τα κανάλια στα οποία είναι αρκετοί χρήστες συνδρομητές στο YouTube. Υπάρχει ένα επίπεδο απογοήτευσης επειδή οι δημιουργοί εξακολουθούν να καταβάλλουν προσπάθεια, αλλά οι προβολές τους φαίνεται να μειώνονται.

Αρκετοί είναι οι  αναστατωμένοι YouTubers που αναρωτιούνται  αν οι άνθρωποι έπαψαν να ενδιαφέρονται για τα βίντεό τους και όχι για την πλατφόρμα συνολικά. Στη συνέχεια, ελέγχουν άλλες μορφές πολυμέσων, όπως μουσικά βίντεο και προεπισκοπήσεις ταινιών και φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι η τηλεθέαση έχει μειωθεί.

Ακόμα κι αν δεν είστε δημιουργός, πρέπει να αναρωτηθείτε τι μπορεί να συμβαίνει. Χάνει το YouTube ή υπάρχει άλλη εξήγηση πίσω από την πτώση;

Οι άνθρωποι εγκαταλείπουν πραγματικά το YouTube;

Από το 2022, ο αριθμός των χρηστών του YouTube στις ΗΠΑ κυμαίνεται γύρω στα 200 εκατομμύρια. Πρόκειται για αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί. Επομένως, πραγματικά δεν φαίνεται ότι οι άνθρωποι εγκαταλείπουν την πλατφόρμα.

Στην πραγματικότητα, το YouTube Premium έχει επίσης αναπτυχθεί. Το 2021, η πλατφόρμα ανέφερε ότι είχε 50 εκατομμύρια συνδρομητές, αύξηση 20 εκατομμυρίων σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αυτό είναι ένα σημαντικό σημάδι ανάπτυξης γιατί δείχνει ότι οι χρήστες δεν δίνουν απλώς χρόνο, αλλά ξοδεύουν χρήματα. Έτσι, θα προσελκύσει μελλοντικούς δημιουργούς και θα επιτρέψει στους υπάρχοντες να διεκδικήσουν από τα πιθανά κέρδη.

Με τις αποδεδειγμένες αυξήσεις στην τηλεθέαση, το YouTube παρατηρεί επίσης πώς οι άνθρωποι παρακολουθούν περιεχόμενο. Είναι στην πραγματικότητα μια από τις πλατφόρμες που δεν εξετάζει αποκλειστικά τις κινητές συσκευές για ανάπτυξη. Το YouTube είναι πλέον πηγή τηλεοπτικού περιεχομένου και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν streaming βίντεο στις τηλεοράσεις τους από ποτέ.

Τα περισσότερα υποκειμενικά δεδομένα υποδηλώνουν ότι το YouTube μεγαλώνει και αυτό θα συνεχιστεί. Για κάθε λεπτό που υπάρχει το YouTube, ανεβαίνουν εκατοντάδες ώρες περιεχομένου. Οι αριθμοί μας λένε ότι η πλατφόρμα μεγαλώνει, οπότε γιατί αισθάνεται σαν να συρρικνώνεται;

Τι συμβαίνει τελικά στο YouTube;

Το 2016, το μουσικό βίντεο Hello της Adele συγκέντρωσε ένα δισεκατομμύριο προβολές σε 87 ημέρες. Το τραγούδι ήταν μια τεράστια επιτυχία, αλλά το YouTube έπαιξε σημαντικό ρόλο στην άνοδό του. Το 2022, το Easy On Me ήταν η μεγάλη επιστροφή της Adele. Και τα δύο τραγούδια πέρασαν 10 εβδομάδες στην κορυφή του Billboard Hot 100, ωστόσο το Easy On Me δεν έχει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο προβολές. Τον Μάρτιο του 2022, περίπου πέντε μήνες μετά την κυκλοφορία του, το τραγούδι έχει μόλις 260 εκατομμύρια προβολές.

Φυσικά, η Adele είναι μόνο ένα παράδειγμα και ίσως να μην  αποδεικνύει τίποτα. Ο αριθμός των τηλεθεατών της είναι παγκόσμιος, επομένως η επιτυχία της στις ΗΠΑ σημαίνει σίγουρα πολλά. Αλλά όταν οι προβολές  της μειώνονται ενώ ταυτόχρονα και άλλοι δημιουργοί παραπονιούνται για πτώση, τότε κάτι πρέπει να συμβαίνει.

Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα το YouTube να γίνεται πιο δημοφιλές και οι δημιουργοί να βλέπουν μείωση της τηλεθέασης. Αυτό μάλλον σημαίνει ότι η πλατφόρμα αλλάζει κατευθύνσεις και οι δημιουργοί θα πρέπει να προσαρμοστούν εάν θέλουν να είναι επιτυχημένοι.

Τα βίντεο γίνονται μακραίνουν

Αντικειμενικά, αυτή είναι η απλούστερη εξήγηση και θα είχε το πιο μαθηματικό νόημα. Περισσότεροι θεατές στην πλατφόρμα, αλλά ο αριθμός προβολών μειώνεται. Εάν η διάρκεια του βίντεο αυξάνεται, αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα καταναλώνουν λιγότερα βίντεο σε μια χρονική περίοδο.

Μια φορά κι έναν καιρό, το YouTube δεν επέτρεπε στους χρήστες να ανεβάζουν βίντεο με διάρκεια μεγαλύτερη των 10 λεπτών. Αυτό το όριο αλλοιώθηκε, μέχρι να αφαιρεθεί εντελώς. Ως αποτέλεσμα, η μέση διάρκεια ενός βίντεο αυξανόταν κάθε χρόνο, ιδιαίτερα μετά το 2014. Καθώς αυτός ο αριθμός αυξάνεται, οι άνθρωποι θα αρχίσουν να παρακολουθούν μεγαλύτερα κλιπ, αλλά θα καταναλώνουν λιγότερα.

Προσθέστε αυτό στο γεγονός ότι το YouTube ωθεί τις ζωντανές ροές και φιλοξενεί ταινίες, και υπάρχει η δυνατότητα οι θεατές να περνούν ώρες στην πλατφόρμα, αλλά να συνεισφέρουν μόνο μία προβολή.

Το YouTube προωθεί την τηλεοπτική ροή

Όχι, το YouTube δεν μεταμορφώνεται σε ένα παραδοσιακό τηλεοπτικό δίκτυο, αλλά θέλει να κρατήσει αυτά τα δίκτυα μακριά από τις οθόνες σας. Περισσότερες τηλεοράσεις έχουν τη δυνατότητα ροής YouTube από ποτέ και η πλατφόρμα πρόκειται να ανταμείψει τους δημιουργούς που μπορούν να προβληθούν στο σαλόνι.

Είναι σαφές ότι το YouTube θέλει να συνδεθεί στην τηλεόρασή σας. Τον Μάρτιο του 2022 η υπηρεσία απέκτησε τα δικαιώματα ροής τηλεοπτικών εκπομπών που υποστηρίζονται από διαφημίσεις, παρόμοια με το Tubi TV. Αλλά το YouTube είναι διαφορετικό από το Tubi επειδή προσφέρει περισσότερα από απλά εκπομπές που υποστηρίζονται από διαφημίσεις. Πειράζοντας τους θεατές με πραγματική τηλεόραση, ελπίζουν ότι αυτοί οι άνθρωποι θα γίνουν συνδρομητές επί πληρωμή σε μια υπηρεσία όπως το YouTube TV.

Σαφώς, αυτές οι επιλογές επί πληρωμή δεν έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους vlogger και τα εγχώρια κανάλια. Αν και το YouTube δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τους βασικούς δημιουργούς περιεχομένου του, δεν μπορεί επίσης να αναπτυχθεί χωρίς να εισέλθουν έσοδα. Τώρα, θα προωθηθούν περισσότερα στυλ περιεχομένου και ο αλγόριθμος θα ευνοήσει περιεχόμενο που ευθυγραμμίζεται με τους μελλοντικούς του στόχους. Το περιεχόμενο μεγάλης διάρκειας και τα βίντεο υψηλής ποιότητας θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης και αυτό σημαίνει επίσης ότι ορισμένα κανάλια θα αισθανθούν τον αντίκτυπο της αλλαγής στόχων.

Οι θεατές θέλουν άλλο περιεχόμενο

Στον πυρήνα του, οι αλγόριθμοι μέσων κοινωνικής δικτύωσης προωθούν περιεχόμενο που είναι ελκυστικό και θα έχει προβολές. Το YouTube ξεκίνησε ως ένας ιστότοπος μεταφόρτωσης βίντεο με επίκεντρο τον χρήστη και προσέλκυσε πολλούς vlogger, και αυτοί είναι οι δημιουργοί που έχουν τους περισσότερους ακόλουθους εδώ και χρόνια. Εάν δεν λαμβάνουν προβολές, πιθανότατα σημαίνει ότι δεν έχουν ανεβάσει περιεχόμενο που έχει απήχηση στη νέα γενιά θεατών.

Αν κοιτάξουμε τα μοντέρνα βίντεο στο YouTube, θα βρούμε συχνά κάποια κλιπ από τοκ σόου και έναν αξιοπρεπή αριθμό από φάρσες, αλλά τα πιο κοινά βίντεο εμπίπτουν στο είδος του gaming. Το νεότερο κοινό φαίνεται να αγαπά τα βίντεο τύπου αντίδρασης και το περιεχόμενο ζωντανής ροής. Αν απλώς κάνετε vlog και ζείτε τη ζωή, δεν είναι πιθανό να έχετε προβολές από νεαρούς θεατές.

Η δημιουργία βίντεο στο YouTube είναι πιο εύκολη από ποτέ. Δεν χρειάζεστε εξοπλισμό πέρα ​​από ένα smartphone και υπάρχουν πολλές επιλογές εκεί έξω. Η αγορά είναι πολύ κορεσμένη, επομένως οι δημιουργοί πρέπει να διαφοροποιηθούν. Τα νέα κανάλια είναι πιθανό να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στο YouTube έχοντας κατά νου μια εξειδικευμένη θέση, ενώ τα προϋπάρχοντα κανάλια θα πρέπει να περιστρέφονται και να κάνουν νέα επωνυμία εάν θέλουν νέο κοινό. Οι θεατές θέλουν άλλο περιεχόμενο.

Χάνει πραγματικά το YouTube προβολές;

Αν κοιτάξετε αυστηρά τους αριθμούς που εμφανίζονται στο κοινό, είναι δύσκολο να αρνηθεί κανείς ότι τα κανάλια χάνουν προβολές. Τα μουσικά βίντεο για μερικά από τα μεγαλύτερα τραγούδια μας λαμβάνουν μόνο ένα κλάσμα των προβολών που θα είχε ένα αντίστοιχο τραγούδι το 2017.

Αλλά αυτό μπορεί επίσης να είναι μια περίπτωση όπου πρέπει να συγκρίνουμε τα μήλα με τα πορτοκάλια. Τα βίντεο που ήταν δημοφιλή πριν από πέντε χρόνια δεν είναι τόσο δημοφιλή το 2022. Οι μέθοδοι απόκτησης περιεχομένου αλλάζουν επίσης. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να κάνουν ροή μουσικής, αλλά μπορεί να μην χρησιμοποιούν το YouTube. Όπως οι περισσότερες ψηφιακές τάσεις, οι δημιουργοί θα πρέπει είτε να προσαρμοστούν είτε να μείνουν πίσω.

Αν ακούσετε έναν δημιουργό να παραπονιέται για απώλεια θεαματικότητας, πιθανότατα δεν είναι δραματικός. Οι παλαιότεροι θεατές είναι πιθανό να συνεχίσουν και οι νεότεροι θεατές δεν ενδιαφέρονται τόσο πολύ. Οι άνθρωποι που δεν προσαρμόζονται στο μεταβαλλόμενο τοπίο θα δυσκολευτούν να βρουν επιτυχία σε ένα νέο κλίμα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το YouTube είναι νεκρό ή ότι οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για αυτό. Στην πραγματικότητα, η πλατφόρμα προσφέρει περισσότερα από ποτέ. Ο αριθμός των επιλογών έχει καταστήσει αδύνατο για τους θεατές να καταναλώσουν όλα όσα θέλουν να παρακολουθήσουν, επομένως ορισμένα πράγματα δεν θα προβάλλονται. Εάν κάποιος παραπονιέται, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι άνθρωποι εγκατέλειψαν το κανάλι τους για να παρακολουθήσουν περισσότερες ζωντανές ροές.

Μπορείτε να μας βρείτε και στα social κανάλια μας και να μας ακολουθήσετε:

https://www.facebook.com/Eduloverss

Share :

Twitter
Telegram
WhatsApp
Ακολουθήστε την τρέλα μας

Εγγραφείτε στην σελίδα μας για να μαθαίνετε κάθε εβδομάδα τα νέα μας.

Leave a Reply

More Adventures

optimism -αισιοδοξία
education

Οι λόγοι που η αισιοδοξία οδηγεί στην επιτυχία

Η αισιοδοξία είναι η ικανότητα που έχουν ορισμένοι άνθρωποι να βλέπουν και να κρίνουν τα πράγματα από μια πιο θετική πλευρά. Με την αισιοδοξία, ανοίγουμε την πόρτα στα

Tips to manage your travel budget

Many individuals are ready to travel once more as the world continues to heal from the COVID-19 pandemic. The pandemic’s economic effects, however, make maintaining