άγχος στο εργασιακό περιβάλλον

Άγχος στον εργασιακό χώρο

Διαβάζοντας αυτό τον τίτλο σίγουρα ταυτίζεσαι μ αυτό το πρόβλημα του άγχους στο εργασιακό περιβάλλον και αναρωτιέσαι από τι προέρχεται και γιατί συνεχώς αυξάνεται. Άγχος λοιπόν στον εργασιακό χώρο…

άγχος στο εργασιακό περιβάλλον
άγχος στο εργασιακό περιβάλλον

Το άγχος γενικότερα δημιουργείται στον άνθρωπο κάθε φορά που νιώθει ότι δυσκολεύεται ή φοβάται ότι δεν θα τα καταφέρει.  Ειδικότερα η εργασία και το εργασιακό περιβάλλον αποτελούν για την πλειονότητα των ανθρώπων ένα χώρο εξέλιξης και προόδου αυτό έχει ως αποτέλεσμα το εργασιακό άγχος.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

Το εργασιακό άγχος είναι το δυσλειτουργικό στρες που βιώνει το άτομο σε σχέση με την εργασία του. Αυτό το είδος στρες μπορεί να γίνει μακροχρόνιο και να οδηγήσει σε ψυχολογική εξουθένωση αν δεν αντιμετωπιστεί έγκυρα .

Τα σημάδια που δηλώνουν ότι μπορεί να βιώνεις εργασιακό άγχος είναι ψυχοσωματικά.

Μερικά από αυτά είναι …

 1. Ανεξήγητοι σωματικοί πόνοι.
 2. Πονοκέφαλοι
 3. Δυσκολία στον ύπνο 
 4. Έντονη ανησυχία 
 5. Υπερένταση 
 6. Θλίψη 
 7. Νευρικότητα
 8. Δυσκολία συγκέντρωσης 
 9. Δυσκολία αναπνοής 
 10. Τρέμουλο 
 11. Μειωμένη αυτοπεποίθηση 

Ο εργαζόμενος έχει φτάσει στο σημείο να βλέπει κάποια από αυτα τα σημάδια στον εαυτό του είτε γιατί θέλει να πετύχει πολύ σ αυτό που κάνει και φοβάται  για το αποτέλεσμα είτε γιατί δυσκολεύεται στο χώρο εργασίας λόγω των συνθηκών ή των συνεργατών του. 

Είναι πολύ σημαντικό την Κυριακή να σκέφτεστε με χαρά την εργασία σας που ξεκινά την επόμενη  ημέρα.Οι eduloverss σας προτείνουν 5 βασικούς τρόπους να διαχειριστείτε το εργασιακό  σας άγχος:

 1. Εξασκηθείτε σε τεχνικές ενσυνειδητότητας και χαλάρωσης: ο διάλογος , οι βαθιές αναπνοές και η προοδευτική μυϊκή χαλάρωση μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια αγχωτικών καταστάσεων εργασίας. 
 2. Ασκηθείτε τακτικά. Η τακτική σωματική δραστηριότητα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το άγχος και βελτιώνει τη συνολική ευεξία .
 3. Συνδεθείτε με άλλους . Η οικοδόμηση θετικών σχέσεων με τους συναδέλφους μπορεί να προσφέρει ένα δίκτυο υποστήριξης που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το άγχος.
 4. Δώστε προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα. Αφιερώστε χρόνο για δραστηριότητες που σας αρέσουν και που σας βοηθούν να ανανεωθείτε.
 5. Διαχειριστείτε αποτελεσματικά το χρόνο και τον φόρτο εργασίας .Η ανάπτυξη αποτελεσματικών στρατηγικών διαχείρισης χρόνου και ο καθορισμός ρεαλιστικών στόχων μπορούν να βοηθήσουν να αποφύγετε να αισθάνεστε υπερένταση και άγχος στη δουλειά.

Αφού προσπαθήσετε να διαχειριστείτε το άγχος σας ,πείτε μπράβο στον εαυτό σας, χαμογελάστε , γίνετε όσο πιο παραγωγικοί μπορείτε και πιάστε την κορυφή.

eduloverss

Διαβάστε επίσης: Μαθησιακοί περισπασμοί

Share :

Twitter
Telegram
WhatsApp
Ακολουθήστε την τρέλα μας

Εγγραφείτε στην σελίδα μας για να μαθαίνετε κάθε εβδομάδα τα νέα μας.

Leave a Reply

More Adventures

optimism -αισιοδοξία
education

Οι λόγοι που η αισιοδοξία οδηγεί στην επιτυχία

Η αισιοδοξία είναι η ικανότητα που έχουν ορισμένοι άνθρωποι να βλέπουν και να κρίνουν τα πράγματα από μια πιο θετική πλευρά. Με την αισιοδοξία, ανοίγουμε την πόρτα στα

Tips to manage your travel budget

Many individuals are ready to travel once more as the world continues to heal from the COVID-19 pandemic. The pandemic’s economic effects, however, make maintaining